hotrain, no nie wiem właśnie tak do końca, pewnie przyrost byłby znikomy ze względu na turbo wielkości filiżanki od kawy .... nie warte ceny ...ale wiadomo ciekawość ;-)
mfa i prędkościomierz
Zwiń
X
-
mfa i prędkościomierz
proszę was o pomoc.
od miesiąca jestem szcześliwym posiadaczem skody octavi z 99r
w aucie nie działa mfa tzn. pokazuje jedynie godzinę i temperaturę. stoi też licznik przebiegu
i prędkościomierz.
przeczytałem parę postów dotyczących naprawy licznika w skodzie.
tak jak pisał shico przelutowałem co trzeba natomiast nic się nie poprawiło.
pytania mam takie:
1. czy te trzy podzespoły tj. prędkościomierz mfa i licznik przebiegu są w jaki kolwiek sposób zależne od siebie lub połączone w jednym bezpieczniku?
2. jakie są sposoby naprawy mfa i co może być przyczyną braku wskazań
3. czy w czarnej skrzynce w podszybiu po stronie kierowcy są bezpieczniki odpowiedzialne za wskazania i działenie mfa?
-
-
sprawdzałem błędy na kompie i nic nie wyszło co mogłoby być związane z czujnikiem lub licznikiem
co do mfa to fizycznie nie wiem gdzie się znajduje natomiast na liczniku mam wyswietlacz gdzie jest napis mfa i przełącznik w manetce tylko tak jak pisałem wcześniej jedyne wskazania które działają to godzina i temperatura.
wiesz może gdzie znajduje się fizycznie ten komputer?
czy to jest ta skrzyneczka na środku w podszybiu?
Komentarz
-
-
oprócz temp i godz są też inne funkcje ale niestety wszystkie pokazują zero.
wszystko wskazuje na ten impulsator
kupiłem nowy ale niestety po pierwsze : okazuje się że są różne wtyczki i tu dziękuję allegrowiczom za wspaniałe opisy swoich aukcji:/
a po drugie próbowałem wyciągnąć stary ale niestety po trzech godzinach zmagań dochodzę do wniosku że bez kanału się nie obejdzie.
dostęp mocno ograniczony a ja mam jeszcze instalację gazową więc to jeszcze dodatkowe graty pod maską.
dam znać jak się do niego dostanę..
dzieki wielkie i pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz